Радіоекологічні аспекти вирощування технічних культур на перелогах зони відчуження ЧАЕС - Городецький, Д.В.; Пилипчук, Т.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2005)
Наведено параметри накопичення радіонуклідів ⁹⁰Sr i ¹³⁷Cs в технічній сировині луб’яних і олійних культур, які вирощувались у дослідних посівах на типових ґрунтах зони відчуження ЧАЕС, та продуктах її первинної переробки. Показано можливість отримання технічної сировини, яка відповідає радіоекологічним нормативам.