Основні напрями наукової роботи Центру пам'яткознавства НАН України і УТОПІК - Бичковська, Г.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розкрито структуру Центру пам’яткознавства, охарактеризовано основні напрями наукової роботи установи. Здійснено спробу класифікації планових тем, які виконувались Центром протягом1991–2015 років. Наведено найбільш вагомі досягнення за останні роки у пам’яткоохороній галузі.