Давньоруський меч з округи Глухова - Коваленко, Ю.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті вперше вводиться до наукового обігу знахідка каролінгського меча IX–XI ст. з округи Глухова. Старожитності цього часу є досить рідкісними на території Глухівщини, оскільки, згідно письмових джерел, державна колонізація регіону відбувалася дещо пізніше.