Московські статті 1689 р. як джерело з історії українсько-російських відносин - Гирич, Я.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
Дослідження присвячене оцінці інформаційного потенціалу порівняно нещодавно введеного до наукового обігу документу – Московських статей 1689 р. Окремо здійснено екскурс в історію його появи та проаналізовано місце у системі відносин між Військом Запорозьким та Московським царством.