Полковник чернігівський Юхим Якович Лизогуб - Міден, Е.Л. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглянуто участь Ю.Я. Лизогуба на чолі Чернігівського полку у військових кампаніях на початку Північної війни. Уточнено роки його перебування на посаді полковника і підтверджено факт виконання ним обов’язків наказного гетьмана у 1701–1703 рр.