Літературно-публіцистичні здобутки глухівських канцеляристів - Заїка, В.В. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглядається місце літературно-публіцистичних здобутків глухівських канцеляристів у державотворчих процесах Гетьманщини другої половини XVII–ХVIII ст. Висвітлюється вплив «козацької історіографії» на риси національної ідентичності українців пізнішого часу. Підкреслено значення Глухова як державної столиці гетьманів і духовно-культурного центру України зазначеного періоду.