Топоніміка Батурина ХVІІ–ХVІІІ ст. - Саєнко, Н.А. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті аналізується топоніміка Батурина ХVІІ– ХVІІІ ст. Місцеві назви розкривають такі важливі краєзнавчі теми, як заснування і заселення міста, його історичний і культурний розвиток. Авторка визначає походження назв вулиць і районів, їх розташування у просторі Батурина та зниклі з ужитку місцеві назви.