З історії виникнення земської статистичної служби у Чернігівській губернії - Дорошок, Н.А. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена історії виникнення земської статистики у Чернігівській губернії. Особливу увагу звернено на передумови формування статистичної служби при губернському земстві. Розглянуто основні осередки статистичних досліджень у першій половині XIX cт.