Слідами минулих епідемій у Чернігові: холера - Бойченко, С.Г. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена аналізу захворюваності населення Чернігова на холеру у XІХ – на початку XХ ст. Вивчено основні причини виникнення та шляхи розповсюдження інфекції у регіоні. Визначено загальні та статево-вікові показники смертності населення, ефективність соціально-профілактичних заходів боротьби з холерою.