Петлюрівець Пилип Ващенко - Кириєвський, В.Д. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті на основі архівних матеріалів, фотодокументів та авторських публікацій аналізується революційна антибільшовицька діяльність на теренах Сіверщини петлюрівця Пилипа Ващенка.