Особистість Миколи Миколайовича Неплюєва зі спогадів його сучасників - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті досліджуються думки, оцінки та ставлення до діяльності М.М. Неплюєва його сучасників. Зокрема висвітлюються коментарі відомого історика, академіка М. Василенка, священика М. Побединського, етнографа І. Абрамова, публіциста М. Меньшикова та інших.