Свято-Миколаївський Пустинно-Рихлівський монастир наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. - Бакуменко, Я.С. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглянуто основні тенденції розвитку монастиря у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Зазначені особливості будівництва, господарської та просвітницької діяльності монастиря в період його найбільшого розквіту.