Селянське землекористування в колективізованих селах Північного Лівобережжя України - Гаврилов, В.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
Стаття присвячена вивченню стосунків радянської влади та колективізованого селянства у питаннях землекористування. Розглянуто аспекти усуспільнення земельного масиву, індивідуального користування землею, контрзаходи влади щодо спроб його розширення.