Музейна і театральна справа у Глухові 1921 року мовою документів - Абакумова, В.І. (Сіверщина в історії України, 2016)
Проаналізовано стан театральної і музейної справи в м. Глухові Чернігівської губернії у 1920–1921 рр., повсякденне буття в названий період як мотиваційний чинник людини до музейного та театрального дозвілля. Зроблена спроба дослідити історію музейної і театральної справи в Глухові через призму перших заходів радянського уряду, спрямованих на одержавлення культури. Дано повнотекстовий зміст чотирьох документів з фондів Державного архіву Чернігівської області за сучасним археографічним оформленням.