Підготовка музейних працівників в аспірантурі Лаврського музею культів та побуту та Всеукраїнського музейного городка у другій половині 1920-х – на початку 1930-х рр. - Яненко, А.С. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті розглядаються основні засади діяльності та персональний склад аспірантури Лаврського музею культів та побуту, а також його правонаступника Державного історико-культурного заповідника «Всеукраїнський музейний городок» в контексті трансформації підготовки музейних кадрів протягом другої половини 1920-х – початку 1930-х рр.