Професійно-технічна освіта робітничих кадрів масових професій в Україні: історико-методологічні аспекти. 1960–1980 роки - Бєсов, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У статті висвітлюється досвід і проблеми підготовки робітничих кадрів в Україні в 1960–1980 роки. Пропонується підхід до цієї проблеми в умовах реформування системи професійно-технічної освіти як однієї зі складових загальної культури, соціальної активності фахівців.