Меморіальні пам'ятки В.Л. Кочубея – державного діяча Гетьманщини XVIII ст. в колекції Національного музею історії України - Терещук, О.М. (Сіверщина в історії України, 2016)
У колекції НМІУ зберігається срібний посуд, який пов’язаний із ім’ям В.Л. Кочубея (1640–1708) – впливового політика уряду гетьмана І.С. Мазепи. Вивчення, опис та наукова атрибуція цих експонатів стали предметом дослідження.