Прижиттєві видання В. С. Караджича (1787-1864) у фондах львівських бібліотек: тематика, шляхи надходження - Олексів, І. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Досліджуються видання наукових праць сербського вченого В. Караджича у фондах львівських бібліотек (ЛНБ ім. В. Стефаника, НБНУ ім. І. Франка). Виявлено 19 книг, які сербські бібліографи трактують як рідкісні і які досі небули предметом спеціальних досліджень. Здійснено тематико-типологічний аналіз,реконструйовано шляхи надходження цих видань до Галичини.