Українські календарі (1914–1939) в Аргентині і Бразилії як джерело інформації про західноукраїнську книгу - Кужель, Л. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Висвітлюється видавнича діяльність українських емігрантів у Бразилії та Аргентині у 20–30-ті рр. XX ст., зокрема, видання українських календарів. Розкривається їх просвітницька місія: пропаганда художніх творів і науковопопулярних статей західноукраїнських письменників та громадських діячів. Розглядається співпраця українських емігрантів Бразилії та Аргентини з видавництвами і громадськими організаціями Західної України та шляхи поширення західноукраїнських книг та календарів.