З історії єврейського молитовного дому у Глухові - Шишкіна, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті аналізується проблема концентрації єврейського населення у містечках в межах смуги осілості кінця ХІХ – початку ХХ ст. та створення умов для реалізації відправлення їх культових потреб. На основі архівної джерельної бази виокремлені питання вирішення даної проблеми у м. Глухові.