Історія дослідження глиняного посуду києво-руської доби на території України - Троцька, В.І. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті подано огляд праць, пов’язаних з вивченням глиняного посуду доби Київської Русі з території України. Особливу увагу звернено на видання, в яких досліджувалося питання технології виготовлення та функціонального призначення посуду.