Курінь гетьманської варти в резиденції Б. Хмельницького у Чигирині (1648–1678 рр.) - Перепелиця, А.І. (Сіверщина в історії України, 2017)
Курінь гетьманської варти в резиденції Б. Хмельницького 1648– 1678 рр. був осередком козацької слави, в ньому розміщався осавульський курінь «гетьманського», «елітного» чигиринського полку.