Ніжинська фортеця за воєводства Семена Шаховського 1659–1663 рр. - Желєзко, К.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена історії ніжинської фортеці в часи воєводства С. Шаховського. Окремий наголос зроблено на військові події, пов’язані з фортецею.