Ковальські цехи Північного Лівобережжя у другій половині ХVII–XVIII ст. - Щербина, С.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена розвитку металообробних ремесел на території Північного Лівобережжя у другій половині ХVІІ–ХVІІІ ст. На прикладі ковальських цехів проаналізовано законодавчу базу, висвітлено традиції, права та обов’язки ремісничих корпорацій.