Аномалии электронной теплоемкости тулиевых купратов в области псевдощелевой фазы - Амитин, Е.Б.; Жданов, К.Р.; Каменева, М.Ю.; Ковалевская, Ю.А.; Козеева, Л.П.; Пауков, И.Е.; Блинов, А.Г. (Физика низких температур, 2002)
У інтервалі температур 6–300 К проведено прецизійні вимірювання теплоємності тулієвого 1-2-3 купрата із змістом кисню х = 6,92 та х = 6,7. Після виділення граткових складових теплоємності досліджуваних зразків зіставлення одержаних результатів дозволило визначити вклад у електронну теплоємність, пов’язаний з утворенням псевдо- щілинної фази для зразка з х = 6,7. Температурна залежність цього вкладу має аномалію поблизу межі переходу з псевдощілинної фази у нормальну металеву фазу. Одержані експериментальні результати корелюють з теоретичними уявленнями про перебудову електронної структури при переході системи у область псевдощілинної фази.