До історії жовкiвської бібліотеки Яна III Собєського - Ружицький, Е. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Ян Собєський був власником двох бібліотек: у Вілянові під Варшавою і в Жовкві, де знаходилась його найбільша книжкова колекція. Сьогодні вважається, що його бібліотека нараховувала біля 7 тис. книжок, які внучка короля передала до Бібліотеки Залуських. Більшість книжок цієї бібліотеки зберігається в Російській національній бібліотеці у Санкт-Петербурзі.