Народження позашлюбних дітей у селах Чернігівщини в першій половині ХІХ ст. (статистичний аспект) - Терещенко, О.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядається проблема дошлюбних статевих стосунків у середовищі сільської молоді, проблема інфантициду. Аналізується частота народження позашлюбних дітей різними соціально-віковими категоріями жінок.