Старшинські і козацькі домогосподарства у соціальній топографії Батурина другої половини XVIII ст. (За матеріалами Румянцевського опису) - Саєнко, Н.А. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті на основі даних Румянцевського опису Лівобережної України 1765–1769 рр. розглядається розміщення старшинських і козацьких домогосподарств у міському просторі Батурина. З’ясовуються особливості забудови дворів.