Освітня діяльність педагогічного музею Глухівського учительського інституту на початку ХХ століття - Снагощенко, В.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядаються основні тенденції освітньої діяльності педагогічних музеїв України, характеризується освітня діяльність педагогічного музею Глухівського учительського інституту, її вплив на професійну підготовку майбутніх учителів на початку ХХ століття. З’ясовано основні напрямки роботи та особливості в діяльності зазначеного педагогічного музею.