Галичина в неопублікованому листуванні Івана Аксакова з редактором "Основи" Василем Білозерським (1861) - Дудко, В. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Проаналізовано листування відомого слов’янофільського діяча Івана Аксакова з редактором першого українського журналу “Основа” Василем Білозерським, які мали кардинально відмінні погляди на перспективи суспільно-політичного розвитку Східної Галичини. “Основа” послідовно виступала за єдність галицьких і наддніпрянських українців, полемізуючи з цього питання з російською періодикою.