Структура населення с. Тростянки Батуринської сотні Ніжинського полку в другій половині ХVIII ст. (за матеріалами сповідних книг 1763 року) - Солдатова, К.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті на основі сповідних розписів аналізується статево-віковий склад та сімейна структура мешканців села Тростянки Батуринської сотні.