Відроджене видання «Краєзнавство» як історіографічне джерело з історії релігії та церкви в Україні упродовж ХІХ – першої третини ХХ ст. у контексті регіоналістичних студій - Орлов, В.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена аналізу наукових публікацій, уміщених у відродженому виданні «Краєзнавство». Наголошено на важливості цього часопису для дослідження історії релігії та церкви в Україні ХІХ – першої третини ХХ ст. Охарактеризовано тематику наукових розвідок, які були опубліковані у журналі «Краєзнавство» упродовж 1993–2016 рр.