Автобіографічна повість Юліана Редька "Дурні діти" (1926) як документ часу - Кульчицький, М. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Висвітлено передісторію видання: діяльність Українського таємного університету у Львові в останній рік його існування, переслідування польською владою, відвідування конспіративних університетських занять, видання газети “Метеор”. Простежено автобіографічні мотиви повісті, відображення реальних подій того часу. Проаналізовано вихід книжки у видавництві ЗУНРу “Український прапор” (Відень-Берлін), рецензії у тогочасній пресі, спогади сучасників, перевидання в українських емігрантських колах Едмонтона, Праги, Нью-Йорка.