Значення публікацій джерельних матеріалів до біографій українських письменників середини XIX - початку XX ст. на сторінках журналу "Жовтень" (1951-1989) у вивченні літературного процесу - Передирій, В. (Львівська національна наукова бібліотека України імені В. Стефаника НАН України, 2008)
Розглядається значення опублікованих матеріалів до біографій у змісті журналу “Жовтень”. Надруковані вперше на сторінках видання художні твори та праці письменників середини XIX — початку XX ст., а також ретроспективні офіційні документи та документи особового походження аналізуються як комплекс історичних джерел.