Меморіальні пам'ятки родини Полуботків у колекції НМІУ - Березова, С.А.; Терещук, О.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
У колекції НМІУ зберігається срібний посуд, який пов’язаний із відомою в Україні родиною гетьмана П. Полуботка. Вивчення, опис та наукова атрибуція меморіальних пам’яток стали предметом дослідження.