Батурин в умовах німецької окупації через призму повсякденного життя батуринців - Горова, А.О. (Сіверщина в історії України, 2017)
На основі документальних матеріалів Державного архіву Чернігівської області досліджено політику німецької окупаційної влади, спрямовану на використання сільського господарства та трудових ресурсів с. Батурин упродовж 1941–1943 рр.