Жіночі пояси (крайки) Чернігівщини у фондовому зібранні Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Калінович, О.І.; Шкіра, Л.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті розглядаються особливості виготовлення та орнаментики жіночих поясів Чернігівщини кінця ХІХ – початку ХХ ст. із фондового зібрання Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».