Вибори до Глухівської єврейської общинної ради в 1918 р. - Потапенко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2017)
Розглядається виборчий процес до місцевих органів єврейського національного самоврядування в Наддніпрянській Україні на прикладі м. Глухова. Висвітлені умови та правові засади проведення виборів. Окрема увага присвячена аналізу їх етапів, особливостей та наслідків. Обґрунтовується теза про те, що, незважаючи на складну політичну ситуацію в місті після вчиненого більшовиками погрому, єврейська громада Глухова залишалася зацікавленою в якомога швидшому створенні органу кагального самоврядування.