Роль музеїв України в збереженні та популяризації мистецтва писанки у кінці ХХ – на початку ХХІ ст. - Ткаченко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена дослідженню писанкарства України та ролі музеїв в збереженні та популяризації писанки у кінці ХХ – на початку ХХІ ст. З’ясовано, що у цей період значно пожвавився інтерес до цього мистецтва. Закладами культури проводяться виставки, поповнюються фондові колекції.