Інтерпретація орнаментів Сіверщини у різьбленому дереві Ігоря Білевича - Федевич, Л.К. (Сіверщина в історії України, 2017)
У статті досліджуються ті елементи геометричного орнаменту Сіверщини, які найчастіше зустрічаються у плоскому тригранно-виїмчастому різьбленні такого носія традицій краю, як Ігор Білевич. В дослідженні використано найпростіші елементи: коло, хрест, трикутник, свастя (сварга), ромб, шестипроменева розетка, ключі – давні символи родючості, які є гармонійним втіленням чотирьох природних стихій: Сонця (Вогонь), Землі, Води, Повітря.