Роль Чернігівського Спасо-Преображенського собору в музейній комунікації 60–90-х рр. ХХ ст. - Ванжула, О.М. (Сіверщина в історії України, 2017)
Стаття присвячена аналізу комунікативного потенціалу Спасо-Преображенського собору упродовж 60–90-х рр. ХХ ст.; висвітлена історія формування музейної експозиції храму-музею Чернігівського державного архітектурно-історичного заповідника.