Кристалохімічні особливості інтерметаліду Pr(Ni₀,₂Al₀,₃Ge₀,₅)₁,₈ - Муць, Н.М.; Аксельруд, Л.Г.; Гладишевський, Р.Є. (Доповіді НАН України, 2017)
Рентгенівським методом монокристала визначено кристалічну структуру Pr(Ni₀,₂Al₀,₃Ge₀,₅)₁,₈, з двома векторами модуляції, вздовж векторів b і с, базової структури типу AlB₂: PA2 mm(p00,0q0)m0m, a = 4,221(2) Å, b = 4,255(2) Å, c = 7,370(3) Å, p = 0,1540(1), q = 0,3384(1). Модуляції структури виникають внаслідок упорядкування атомів Ni, Al та Ge; виявлено модуляції заміщення та зміщення атомів з ідеальних положень; упорядкування атомів малого розміру має власну симетрію, яка не відповідає симетрії базової структури типу AlB₂.