Введення в культуру in vitro Deschampsіa antarctіca Desv. (Poaceae) з двох районів Прибережної Антарктики - Загричук, О.М.; Дробик, Н.М.; Козерецька, І.А.; Парнікоза, І.Ю.; Кунах, В.А. (Український антарктичний журнал, 2012)
Розроблено умови проростання насіння, мікроклонального розмноження, а також індукції калюсоутворення з кореневих і стеблових експлантів та тривалого вирощування культури тканин Deschampsia antarctica Desv. Для мікроклонування рослин оптимальним було живильне середовище B5, що містило 0,2 мг/л кінетину, для калюсогенезу з обох типів експлантів – це ж середовище, доповнене 0,9 мг/л 2,4-Д і 0,09 мг/л БАП. Калюсогенна активність із кореневих експлантів значно перевищувала (у 2-2,6 раза) таку ж із стеблових.