Національний центр антарктичних даних як невід'ємна частина наукових досліджень України в Антарктиці - Глоба, Л.С.; Литвинов, В.А.; Мороз, І.В. (Український антарктичний журнал, 2012)
У статті розглянуто основні підходи до побудови Інтернет-порталу знань Національного Центру Антарктичних Даних. Описано основні сучасні технічні рішення, покладені в основу програмно-технічного комплексу Інтернет-порталу. Зокрема, зроблено наголос на тому, що створення єдиного інформаційного середовища даних антарктичних досліджень дозволить отримати суттєвий економічний ефект у масштабах країни за рахунок комерціалізації цих унікальних даних.