Великі перспективи слабкого сигналу (Нобелівська премія з фізики 2017 р.) (Вісник НАН України, 2017)
3 жовтня Шведська королівська академія наук оголосила лауреатів Нобелівської премії з фізики за 2017 рік. Нагороду отримали троє американських учених: Райнер Вайс, Баррі Беріш і Кіп Торн за «вирішальний внесок у проект детектора LIGO та спостереження гравітаційних хвиль». Редакція журналу «Вісник НАН України» звернулася до провідних українських учених з проханням прокоментувати цю подію.