Модифікація методу Березкіна для визначення особливих точок аномалій сили тяжіння - Дубовенко, Ю.І. (Доповіді НАН України, 2017)
Введено нові аналітичні конструкції функції Березкіна для вирішення задачі аналітичного продовження значень сили тяжіння в смугу. Ці конструкції отримано шляхом перетворень частинної суми ряду Фур’є, яка наближує значення елементарного розв’язку рівняння Лапласа для сили тяжіння. Оцінено швидкість спадання коефіцієнтів ряду Фур’є. Шляхом різницевого аналізу обґрунтовано спосіб інтерполяції необхідної кількості членів ряду Фур’є із заданою точністю. Вказано практичний алгоритм для обчислень функцій Березкіна з підвищеною точністю. Цей спосіб обчислень є чисельно стійким до похибок диференціювання.