Отримання цільових білкових фракцій з морських гідробіонтів Антарктичного регіону - Гладун, Д.В.; Вовк, Т.Б.; Ракша, Н.Г.; Савчук, О.М.; Остапченко, Л.І. (Український антарктичний журнал, 2014)
Антарктичний регіон характеризується великою різноманітністю видів тварин. Ті з них, яких можна використати для отримання біологічно активних речовин і подальшого створення фармакологічних препаратів, становлять для практичної біотехнології певний інтерес. Тканини тварин Антарктичного регіону посідають широкий спектр білків та пептидів. Молекули білкової природи з механізмами направленої дії, тобто з ферментами різної специфічності, особливо цікавлять дослідників. У даній статті описано розробку і застосування методичних підходів для отримання та подальшої роботи з білковими молекулами й пептидами тканин морських гідробіонтів Антарктичного регіону.