Моделювання робочих процесів порталу Національного антарктичного наукового центру України - Глоба, Л.С.; Новогрудська, Р.Л. (Український антарктичний журнал, 2015)
Розглянуто методологію автоматизації робочих процесів в складних інформаційних розподілених системах, що дозволяє підвищити ефективність взаємодії науковців шляхом опису та моделювання автоматизованих робочих процесів обробки даних, які лежить в основі виробничої діяльності Національного антарктичного наукового центру України в рамках створення системи «Національний центр антарктичних даних». Запропоновано модель автоматизації робочого процесу «Обробка даних НАНЦ». В результаті проведеної роботи отримано модель workflow, яка дозволяє описати загальний робочий процес у розподіленому інформаційно-телекомунікаційному середовищі Національного антарктичного наукового центру України.