Пріоритизація актуальних питань освоєння Антарктики - Федчук, А.П. (Український антарктичний журнал, 2015)
Для забезпечення виконання положень Договору про Антарктику та збереження Антарктики як «природного заповідника, призначеного для миру і науки» необхідно постійно приділяти увагу вирішенню нагальних проблем, зумовлених наслідками змін клімату і розширенням масштабів людської діяльності в Антарктиці.