Впровадження дієтичних добавок з ефектом дезінтоксикації, поліпшення остеогенезу та метаболізму - Володіна, Т.Т.; Короткевич, Н.В.; Романюк, С.І.; Галкін, О.Ю.; Колибо, Д.В.; Комісаренко, С.В. (Наука та інновації, 2017)
Захворювання опорно-рухової системи є досить розповсюдженими серед населення України та зустрічаються у більшості дітей, хворих на лейкемію. На основі фундаментальних досліджень, проведених раніше на базі Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, було розроблено препарат «Коректин», який виявився ефективним засобом для лікування кісткових ушкоджень різного ґенезу, в тому числі тих, що виникають при гемобластозах. Метою роботи було оцінити перспективність застосування дієтичних добавок «Коректин» та «Гліцивіт С», розроблених на основі препарату «Коректин», та впровадити їх у виробництво. Отримані результати вказують на доцільність використання зазначених дієтичних добавок як додаткового джерела гліцину з метою нормалізації функціонального стану нервової та імунної систем, зміцнення кісткової тканини, очищення крові, зменшення психоемоційного напруження, прискорення алкогольної детоксикації, а також при захворюваннях опорно-рухової системи, печінки та онкогематологічних патологій. Одержані результати маркетингових досліджень свідчать про доцільність постачання на ринок розроблених добавок. За участі ТОВ «Нутрімед» (Україна) виготовлено дослідно-промислові партії добавок «Коректин» та «Гліцивіт С». Технічні умови їх виробництва затверджено та занесено до держаного реєстру ТУ. Розроблені добавки одержали схвалення ДП «ДНДЦ з проблем гігієни харчування МОЗ України» та Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України.